Filmvisning: the Borneo Case 9/11

Borneos regnskogar vs Bankernas investeringar

”en gastkramande thriller med stor spänning, stora pengar, enorm kriminalitet, smutsiga brott, moraliskt förfall, vänskap, kärlek, uppror och engagemang. Dessutom har den huvudpersoner som inte kunde ha skrivits bättre i ett fiktivt manus.” ”en gastkramande thriller med stor spänning, stora pengar, enorm kriminalitet, smutsiga brott, moraliskt förfall, vänskap, kärlek, uppror och engagemang. Dessutom har den huvudpersoner som inte kunde ha skrivits bättre i ett fiktivt manus.”      –  Camilla Larsson i Sydsvenskan

The Borneo Case är en modern thriller om ett av vår tids största miljöbrott – skövlingen av Borneos regnskog. Den har väckt stor uppmärksamhet världen över sedan premiären i Malaysia hösten 2016. Med unikt material skildrar filmarna Dylan Williams och Erik Pauser hur regnskogen försvann och vem som tog hand om förtjänsten. Spåren leder till en komprometterad timmerindustri med politiska kopplingar, korruption, mord och globala nätverk av pengatvätt ochinvesteringar där även svenska baner figurerar. Med fara för sina liv arbetar en grupp aktivister för att avslöja de skyldiga innan det sista trädet faller.

Folkets Bio den 9/11
Kl: 18.30 med insläpp 18.10
Efter filmen följer ett samtal med filmens regissör Erik Pauser, Jakob Köning projektledare på Fair Finance samt lokala skogskämpen Lars-Ture Lindholm från . Vad kan vi göra och hur ser situationen ut i Sverige? Anmälan till Sara Eklund på lulea@naturskyddsforeningen.se
Biljett: 40 kr per person, anmälan via Studiefrämjandets hemsida

För studenter, LTU sal B192 den 9/11
Kl: 13.00
Efter filmen följer ett seminarium med med filmens regissör Erik Pauser och projektledaren på Fair Finance, Jakob Köning, som berättar om bankernas investeringar och hur vi konsumenter kan påverka. Anmälan till Sara Eklund på lulea@naturskyddsforeningen.se

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.