25/4 PREMIÄR AV FILMEN GÁLLOK

NORRBOTTENS PREMIÄR!
ONSDAGEN DEN 24 APRIL KL 19.00.

OBS! Biljettköp gör du här via Studiefrämjandet.

Vi presenterar stolt regissören Truls Andersens gripande dokumentärfilm om norra Sveriges starka ekonomiska krafter och de känslor dem väcker. Vi slås av en sprakande eld och milsvida skogar. Vackra naturscenerier där människan satt sina obönhörliga spår. Gállok är en film om gruvdriften i norra Sverige.

Tor Lundberg är naturfotograf och aktiv i kampen mot den nyplanerade gruvan i Gállok. Förutom de uppenbara spår en grävning skulle sätta på miljön skulle den vara förödande för traktens rennäring. Gruvbolagen från södra Sverige och Storbritannien ställs mot byns befolkning, men lokalbefolkningen ställs också mot varandra. Många tror att en gruva vore räddningen för bygden. Förutom att skildra en kamp mellan David och Goliat är Gállok ett kärleksfullt porträtt av en fars och dotters tro på och arbete för ett gemensamt mål.

Efter filmen följer samtal med huvudrollsinnehavarna Tor Tuorda och Astrid Tuorda.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.